?

Hvorfor er jeg sliten?

Annet 24 . 28 April 2021
Spørsmål

Jeg er overtrøtt og sliten hele tiden, vet dere hva som gjør at man er det ?

Annet (24)
Fagperson svarer
Hei


Av og til kan en kjenne seg trøtt og sliten selv om en har sovet nok. Dersom en sover for lite eller for mye vil en kunne få en følelse av slitenhet.

Det kan finnes fysiologiske forklaringer på slitenhet som en kan finne ut av sammen med fastlege. En blodprøve kan påvise mangeltilstander på vitaminer og mineraler som kan gi en følelse av å være sliten. Dersom en har en sykdom vil en ha behov for en behandlingsplan for å få vekk følelsen eller forstå hva det er som skaper følelsen.  

En kan også kjenne på slitenhet dersom det er mentale belastninger i livet. Det kan være relasjonelle vansker som tar på, vansker med økonomi eller problemer i studiet eller arbeidslivet. Dersom en bekymrer seg for fremtiden vil dette ta mye kapasitet og kunne gi en følelse av å være sliten. Grubler en på ting som har skjedd tidligere vil også dette kunne gi en følelse av slitenhet. 

Mange er glade i å trene da dette gir energi. Dersom en overtrener og ikke gir seg tid til å restituere vil også dette kunne gi følelse av å være sliten.

 

Håper dette ga deg noen svar på hva som er vanlige grunner til å kjenne seg sliten.

Vennlig hilsen

Sosionomen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?